Burgemeester bezoekt gastles over zwerfafval

Een tijdje terug ontving de burgemeester van Wageningen een brief van Alex. Alex snapt niet waarom mensen troep op straat gooien en vroeg ook waarom mensen dan geen boete krijgen. De burgemeester beantwoordde de brief, dat hij ook niet snapt waarom mensen afval op straat gooien. Ook legde hij uit dat boetes uitdelen lastig is en wat er in Wageningen gedaan wordt tegen zwerfafval.

Alex ruimt zelf ook zwerfafval op, doet mee met acties van Wageningen Schoon, helemaal geweldig. Als waardering kreeg de klas van Alex een leuke les over zwerfafval van Schone buurt-coach Bjurn. En als verrassing kwam de burgemeester zelf ook langs op de G.J. van den Brinkschool om te vertellen hoe goed hij de actie van Alex vindt. Uiteraard konden de kinderen hem ook vragen stellen en dat deden ze volop. Ze waren zeer enthousiast.

Na de les en het gesprek met de burgemeester gingen de kinderen met de Schone buurt-coaches naar buiten om zwerfafval op te ruimen rondom de school. Als afsluiting was er een leuke zwerfafvalquiz.

Wil jij ook een les over zwerfafval en daarna buiten aan de slag met afvalprikkers? Neem dan contact op met Hugo Hoofwijk van Wageningen Schoon: info@wageningenschoon.nl.

Reacties zijn gesloten.