“Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn!”

Een winters zonnetje, verse croissants en zakken vol vuurwerkafval. Op 6 januari verzamelde een grote groep vrijwilligers zich bij de Spar in Noordwest voor de eerste opschoonwandeling van 2019. Met afvalgrijpers, handschoenen en afvalzakken gingen we de wijk in om zwerfafval op te ruimen.

Een deel van de mensen, jong en oud, had de oproep gelezen op Nextdoor. Het is mooi om te zien dat steeds meer Wageningers de handschoen – letterlijk – oppakken en mee doen aan de maandelijkse opschoonacties. En steeds vaker spreken lokale ondernemers hun waardering uit met een sponsoractie. Deze ochtend trakteerde de Spar ons op verse croissants.

Traditiegetrouw weegt Hugo Hoofwijk, coördinator van Wageningen Schoon, al het afval. We hebben in anderhalf uur ruim 70 kilo zwerfafval opgeruimd. Zakken vol vuurwerkresten, twee kerstbomen en een fiets. Eén van de jonge deelnemers was supertrots dat zijn afvalzakken van ruim 7 en 9 kilo de zwaarste zakken bleken te zijn. “Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn!”.

Ook meedoen? Elke eerste zondag van de maand organiseren we een opschoonwandeling. Kijk in onze agenda voor data en locaties. Je kunt ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld als ‘ZAP-per’. Of maak eens een bedrijfswandeling met je collega’s. Meer weten? Neem dan contact op met Hugo Hoofwijk, info@wageningenschoon.nl.

Reacties zijn gesloten.