Opschoonwandeling Wageningse binnenstad groot succes

Elke eerste zondag van de maand organiseert Wageningen Schoon een opschoonwandeling. Inwoners van Wageningen komen dan vrijwillig zwerfafval opruimen. Op 3 februari stond de opschoonwandeling in het teken van ‘Wageningen Ruimt Op’. Dat weekend, de prachtige blauwe lucht én de samenwerking met vluchtelingen en ondernemers, zorgden voor een geweldige opkomst.

Tijdens ‘Wageningen ruimt op’ is er twee dagen lang van alles te doen in de stad. Culturele activiteiten, muzikale optredens en winkels die de laatste opruimingsartikelen tegen bodemprijzen verkopen. Maar de stad wordt óok letterlijk opgeruimd. Op zaterdag was er een kleedjesmarkt in het stadhuis met een afvalquiz, op zondag vond de maandelijkse opschoonwandeling van Wageningen Schoon plaats.

Vele vrijwilligers, waaronder bewoners van Wageningen en ondernemers uit de binnenstad, staken de handen uit de mouwen. Ook een grote groep bewoners van het AZC Wageningen hielp mee zwerfafval rapen. Le Perron Wageningen deelde heerlijke verse croissants uit als dank voor het opruimen. In totaal is 173,9 kilo afval verzameld. De Wageningse binnenstad is weer schoon! 👍

Doe je de volgende keer ook mee? Dan beginnen we om 10.00 uur bij Nol in ’t Bosch, Hartenseweg 60 in Wageningen. Tot zondag 3 maart!

(Foto’s: Jorien Timmer – Eco bus America)

Reacties zijn gesloten.