Uniplastic

Plastic, te waardevol om maar één keer te gebruiken

Shampoo, druiven, olijfolie – veel van onze dagelijkse boodschappen zijn verpakt in plastic. In Nederland gooien we elk jaar per persoon ruim 20 kilo plastic afval weg. Voor een deel wordt dat verpakkingsafval gescheiden ingezameld, maar voor een deel niet. Dat gelt des te sterker voor bedrijven en instellingen: bijna al hun afvalplastic belandt bij het restafval, en wordt verbrand. Dat is jammer, want het is prima te hergebruiken. Dan sparen we energie en grondstoffen.

 

Uniplastic Wageningen
Daarom hebben we, samen met Zideris (zorg voor verstandelijk gehandicapten) en Enactus (ondernemende studenten), Uniplastic Wageningen opgezet. We zamelen plastic (verpakkings)afval in bij lokale bedrijven, sorteren het op kleur en soort, en versnipperen het. Vervolgens worden er balken van gemaakt. Die balken kunnen worden gebruikt om tuinbankjes, boekenkasten, schuttingen en nog 1000 andere dingen van te maken.
Uniplastic Wageningen is onderdeel van Precious Plastic: een wereldwijde community die werkt aan oplossingen om zo veel mogelijk plastic afval te hergebruiken.

 

Ondernemers: doe mee!
Er zijn drie goede redenen om mee te doen:

  • U draagt bij aan een zinvolle dagbesteding voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben
  • Uw plastic afval wordt hoogwaardig hergebruikt, en belandt niet langer bij het restafval
  • U kunt uzelf presenteren als ‘partner van Uniplastic Wageningen

Voorwaarden voor deelname:

  • U bekijkt eenmalig met onze adviseurs welk plastic afval in uw bedrijf geschikt is
  • U maakt het verpakkingsafval (min of meer) schoon
  • Elke donderdagmiddag wordt het verpakkingsafval door ons bij u opgehaald

 

Meer weten?
Klik hier om meer te lezen over de doelstellingen van het project, en hier om meer te weten over de techniek achter het recylen.

Reacties zijn gesloten.