13 oktober: grote opschoonactie uiterwaarden

Zaterdag 13 oktober gaan vijf verenigingen, samen met Wageningen Schoon en de gemeente Wageningen de strijd aan tegen zwerfafval in de uiterwaarden en de plastic soep. Zij doen dit niet alleen: op deze dag komen ook verenigingen uit andere “Rijngemeenten” in actie. Met z’n allen ruimen deze zogenaamde Rijnjutters het zwerfafval langs de Rijn op. Dit doen zij in samenwerking met IVN-Gelderland en Rijkswaterstaat.

Wageningse verenigingen

De verenigingen die in Wageningen in actie komen zijn kanovereniging Bovenste Polder, waterscouting Musinga Rijn, bewonersvereniging Veerweg, bewonersvereniging Wolfswaard en watersportvereniging VADA. Elke vereniging heeft een eigen stukje tracé langs de Rijn waar zij zaterdag zwerfafval opruimen. Op die manier wordt het grootste deel van de uitwaarden in Wageningen weer schoon.
Komend voorjaar herhalen we deze actie. Ook meedoen met je vereniging? Meld je dan nu even aan!

Schone Rijn

Jaarlijks blijft er in de uiterwaarden langs de Nederlandse rivieren veel zwerfvuil achter. Dit ziet er niet fraai uit, flora en fauna hebben hier onder te lijden en het draagt bij aan de plastic soep. Daarom zijn al een paar jaar Waaljutters en Maasjutters actief. Dan kan de Rijn natuurlijk niet achterblijven. Dit jaar organiseren IVN en Rijkswaterstaat dan ook het project Schone Rijn. Hier draagt Wageningen Schoon met haar Rijnjutters zijn steentje aan bij.

Reacties zijn gesloten.