Zwerfafval opruimen erg populair in coronatijd

Inwoners van Wageningen trokken in het coronajaar 2020 niet alleen massaal de natuur in om te wandelen, maar ook om zwerfafval op te ruimen. Wageningen Schoon heeft in het afgelopen jaar het aantal ZwerfAfvalPakkers, vrijwillige opruimers, met de helft zien stijgen.

“Tijdens corona kunnen mensen niet veel ondernemen, maar buiten zwerfafval opruimen kan wel. In de natuur of in de eigen buurt. En dat merken we”, zegt een woordvoerder van Wageningen Schoon.

In Wageningen hebben inmiddels ruim 80 mensen een afvalgrijper in bruikleen, een stijging van 50 procent ten opzichte van een jaar geleden. Door het werk van al die vrijwilligers zijn er het afgelopen jaar vele zakken zwerfafval uit de natuur en de wijken opgeruimd.

Vrijwilligers die zich melden om zwerfafval op te ruimen krijgen van Wageningen Schoon een afvalgrijper in bruikleen, en ook een veiligheidshesje en een paar handschoenen. Ook zijn er speciale grijpers voor kinderen. Ook meedoen? Stuur dan even een email naar info@wageningenschoon.nl.

Reacties zijn gesloten.