Opschoonvaart 2022

Op zondag 18 september a.s. organiseert Wageningen Schoon de jaarlijkse opschoonvaart in de gracht van Wageningen; de zesde editie al weer. Tijdens dit gezinsevenement kan jong en oud zwerfafval uit de stadsgracht vissen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een mooier en schoner Wageningen. Daarnaast is de opschoonvaart een unieke kans om eens een keertje op de stadsgracht te varen; per kano en dit jaar zelfs per waterfiets!

Locatie: Junushoff
Start: vrije inloop tussen 10:00 en 11:30 uur. Na uitleg over de vaarroutes, veiligheidsmaatregelen en kanotijden kan er bij toerbeurt tot 13.00 uur gevaren worden. Kosten: gratis

 

Wageningen Schoon zorgt voor kano’s en waterfietsen, zwemvesten, handschoenen, grijpers en koffie/thee. Voor iedereen die liever droge voeten houdt, is er op hetzelfde moment een opschoonwandeling langs de gracht.

 

Flesjes, blikjes en zakjes worden helaas in de gracht gegooid of waaien er in. Plastic in water verteert niet, maar valt uiteen in kleinere giftige stukjes. Vissen en andere dieren eten dit op, waardoor het uiteindelijk ook in onze voedselketen terechtkomt. Het is dus extra belangrijk dat zwerfafval op tijd uit het water wordt gehaald.

Reacties zijn gesloten.