Op zondag 19 september a.s. organiseert Wageningen Schoon de jaarlijkse opschoonvaart in de gracht van Wageningen; de vijfde editie al weer. Tijdens dit gezinsevenement kan jong en oud zwerfafval uit de stadsgracht vissen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een mooier en schoner Wageningen. Locatie: Junushoff
Start: vrije inloop tussen 10:00 en 11:30 uur. Na uitleg over de vaarroutes, veiligheidsmaatregelen en kanotijden kan er bij toerbeurt tot 13.00 uur gevaren worden.
Kosten: gratis

Wageningen Schoon zorgt voor Canadese kano’s, zwemvesten, handschoenen, grijpers en koffie/thee. Voor iedereen die liever droge voeten houdt, is er op hetzelfde moment een opschoonwandeling langs de gracht.

Plastic soep
Flesjes, blikjes en zakjes worden helaas in de gracht gegooid of waaien er in. Plastic in water verteert niet, maar valt uiteen in kleinere giftige stukjes. Vissen en andere dieren eten dit op, waardoor het uiteindelijk ook in onze voedselketen terechtkomt. Het is dus extra belangrijk dat zwerfafval op tijd uit het water wordt gehaald.

Reacties zijn gesloten.