4e editie Opschoonvaart op zondag 6 september 2020

Op zondag 6 september a.s. organiseert Wageningen Schoon de jaarlijks terugkerende opschoonvaart in de gracht van Wageningen. Tijdens dit leuke en leerzame gezinsevenement kan jong en oud zwerfafval uit de stadsgracht vissen. Want Wageningen Schoon, dat doen we samen! Bovendien is de opschoonvaart ook een unieke kans om eens een keer op de stadsgracht te varen.

Locatie: Junushoff
Start: vrije inloop tussen 10:00 en 11:30 uur. Na uitleg over de vaarroutes, veiligheidsmaatregelen en kanotijden kan er bij toerbeurt tot 13.00 uur gevaren worden.
Kosten: gratis

Wageningen Schoon zorgt voor Canadese kano’s, zwemvesten, handschoenen, grijpers en koffie/thee. Zelf een boot meenemen mag natuurlijk ook. Voor iedereen die liever droge voeten houdt, is er op hetzelfde moment een opschoonwandeling langs de gracht.

Plastic soep
Flesjes, blikjes en zakjes worden helaas in de gracht gegooid of waaien er in. Plastic in water verteert niet, maar valt uiteen in kleinere giftige stukjes. Vissen en andere dieren eten dit op, waardoor het uiteindelijk ook in onze voedselketen terechtkomt. Het is dus extra belangrijk dat zwerfafval op tijd uit het water wordt gehaald.

Reacties zijn gesloten.