#Zwerfie

Wageningen Schoon introduceert: de 30 dagen challenge

Door elke dag één zwerfie (stukje zwerfafval) op te rapen maak je een wereld van verschil. Als een kwart van alle Wageningers dat doet, is het zwerfafvalprobleem in Wageningen zelfs helemaal verholpen!

Om deze campagne kracht bij te zetten, opende burgemeester Van Rumund begin april het Eerste Wageningse Zwerfie-opvanghuis. In het filmpje kan je zien hoe eenvoudig het is om zelf wat te doen aan de het zwerfafval.

 

Maar hoe zorg je er nu voor dat het een gewoonte wordt? Door mee te doen aan de 30 dagen challenge van Wageningen Schoon! Als je dertig dagen op rij iets doet wat je anders nooit doet, zal het een gewoonte worden. Dus: raap 30 dagen lang elke dag een stukje zwerfafval op, en post een fotootje daarvan op social media. Zo laat je zien dat het eigenlijk heel gewoon is om een stukje zwerfafval op te ruimen. Om je te helpen om tijdens de challenge elke dag een #zwerfie te scoren geven we aan iedereen die dit volhoudt een Dopper. Bovendien maak je ook nog eens kans op een Dopper Steel als jij er voor zorgt dat je de meeste #zwerfie-volgers weet te creëren.De challenge loopt vanaf 2 april 2017, en de spelregels vind je hier.

Je kunt de gevonden zwerfie’s natuurlijk in een afvalbak gooien. Maar ben je in de buurt van de markt, gun je zwerfie dan aan het zwerfie-opvanghuis. Dat wordt op 2 april 2017 geopend door de burgemeester.

Het idee achter de #zwerfie-campagne komt van Stichting Klean. In een fraai filmpje laat Klean zien dat het opruimen van één stukje zwerfafval géén druppel op een gloeiende plaat is!


 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.