Recordpoging ‘Peuken rapen’ op 2 september

Op zondag 2 september organiseren we een recordpoging ‘peuken rapen’ tijdens Wageningen Ruimt Op. Iedereen is welkom om 10.00 uur bij de fontein op de Markt.

Wageningen Ruimt Op!
Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september ruimt Wageningen centrum op. In veel winkels vind je de laatste opruimingsartikelen tegen bodemprijzen en buiten wordt op zondag het centrum ook letterlijk opgeruimd door het rapen van zwervende sigarettenpeuken tijdens een recordpoging peukenrapen.

De organisatie is in handen van Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW), de gemeente en Wageningen Schoon. Wij bedachten gezamenlijk een aanpak om zowel met ondernemers als het winkelende publiek zwervende sigarettenpeuken aan te pakken.

Groene herkenbare asbakken
In de Hoogstraat en op een aantal andere veel bezochte plekken zijn inmiddels groene herkenbare asbakken geplaatst op prullenbakken. Daarnaast hebben ook ondernemers zich aangemeld om een asbak bij hun winkelpand te beheren om zodoende te helpen de straten schoon te houden.

Schone buurtcoaches: zakasbakje
Zaterdag 1 september staan de Schone Buurtcoaches op het Serreplein met een infokar van ACV. Hier kan iedereen informatie krijgen over (zwerf)afval en de impact van zwervende peuken op het milieu. Ook kunnen geïnteresseerden hier een zakasbakje krijgen, zodat je als roker altijd een asbakje bij je hebt en zo Wageningen schoon houdt. Voor kinderen is er een leuke afvalquiz.

Recordpoging peukenrapen
Hugo Hoofwijk van Wageningen Schoon vertelt: ‘’Voor de peuken die niet in de asbakken terecht komen organiseren we een recordpoging peukenrapen. Samen met zo veel mogelijk vrijwilligers gaan we met z’n allen de straten van Wageningen centrum peukvrij maken. Materialen zijn aanwezig en iedereen wordt van harte uitgenodigd om het record peukenrapen neer te zetten!’’ Dus doe mee, kom in actie en pak een peuk!

Tim de Rooij legt in dit filmpje uit waarom het zo belangrijk is dat peuken niet op straat terecht komen.

Doe mee!
We verzamelen om 10.00 uur bij de fontein op de Markt in Wageningen. Wageningen Schoon zorgt voor handschoenen, afvalzakken en grijpers. Deelname is gratis. Meer informatie: info@wageningenschoon.nl. Iedereen is welkom!

Meer informatie over dit ‘Wageningen Ruimt Op’ weekend vind je op www.wageningencentrum.nl

Reacties zijn gesloten.