Over Wageningen Schoon

Natuurlijk kan je je ergeren aan zwerfafval. Maar wij vinden dat je die energie beter kan gebruiken om er iets aan te doen. Als inwoners van Wageningen hebben we samen de verantwoordelijkheid om onze stad leefbaar te houden. Daarom motiveren en ondersteunen we mensen die een verschil willen maken. Mensen die af en toe zelf de handen uit de mouwen willen steken om wat zwerfafval op te ruimen. Want Wageningen Schoon, dat doen we samen!

Wageningen Schoon is een initiatief van drie partijen:

Vereniging Mooi Wageningen zet zich in voor natuur en landschap in en om Wageningen. Een zwerfafval-vrij buitengebied hoort daar natuurlijk bij.

 

Het groene wielHet Groene Wiel werkt het aan het verkleinen van de afstand tussen kinderen en de natuur. Het Groene Wiel heeft daarom verschillende lespakketten over zwerfafval ontwikkeld, zowel voor het basisonderwijs als voor het vervolgonderwijs.

 

Gemeente WageningenGemeente Wageningen blijft verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte. Maar dat kan ze niet alleen, want de openbare ruimte is groot en er is veel zwerfafval.

 

 

Wageningen Schoon is aangesloten bij Supporter van Schoon.

Reacties zijn gesloten.