Opschoonactiviteiten

We organiseren allerlei opschoonactiviteiten, zoals de maandelijkse opschoonwandelingen, lunchwandelingen voor bedrijven en de jaarlijkse opschoonvaart. Er zijn regelmatig extra activiteiten die we samen met andere clubs oppakken, zoals een Trashrun of een lezing over Plastic soep. Al die activiteiten vind je in de agenda en op de Facebook-pagina van Wageningen Schoon.

Eerste zondag van de maand: Opschoonwandeling

Opschoonwandelingen

Elke eerste zondag van de maand organiseren we een Opschoonwandeling. We verzamelen om 10.00 uur en zijn ongeveer 1,5 uur bezig om zwerfafval op te ruimen. Wageningen Schoon zorgt voor materialen (grijpers, handschoenen en afvalzakken) en koffie/thee. De data en locaties vind je in onze agenda. Welkom!

We gaan elke maand naar een andere plek: de uiterwaarden, de Wageningse Berg, de Wageningse Eng of een woonwijk in Wageningen om daar te wandelen en tegelijkertijd zwerfafval op te ruimen. Want niet alleen de bebouwde kom, maar ook het buitengebied van Wageningen verdient het om zwerfafvalvrij te zijn.


Voor bedrijven: Lunchwandeling

Steeds meer bedrijven ontdekken dat een Opschoonwandeling prima past in de lunchpauze. Lekker naar buiten, met collega’s wandelen en ondertussen zwerfafval opruimen. Nuttig en aangenaam tegelijkertijd. Ook iets voor uw bedrijf? Neem contact met ons op >.

Opschoonvaart in de stadsgracht

Sinds 2017 organiseren we jaarlijks een opschoonvaart in de stadsgracht van Wageningen. Met kano’s, grijpers en wasmanden om het afval in te doen, proberen we zoveel mogelijk zwerfafval uit de gracht te vissen. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende opschoonvaart.

Reacties zijn gesloten.